به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، محمدرضا شیرزادی ظهر دوشنبه در جلسه بررسی این بیماری در گنبد افزود: اگر کنترل نشود شهرستان گنبدکاووس مستعد سالک شهری هم خواهد شد.
وی یادآور شد: مخزن بیماری در سالک شهری انسان است که پشه با نیش زدن انسان بیمار دیگران را هم مبتلا می کند.
شیرزادی با اشاره به اینکه سلامت جامعه مستلزم هماهنگی بین بخشی دستگاهها است افزود: برنامه مبارزه با جوندگان باید به صورت جدی انجام شود زیرا جوندگان به ویژه موشهای صحرایی مخزن بیماری سالک روستایی هستند.
وی افزود: با توجه به افزایش مخازن رشد پشه خاکی باید زبالهها از سطح روستاها توسط دهیاران جمعآوری شود.
فرماندار گنبد نیز افزود: مبارزه با رشد فزاینده بیماری سالک روستایی در منطقه نیازمند اعتبارات ویژه از سوی بهداشت و درمان است.
حیدرعلی احمدی با اشاره به اینکه شهرستان گنبدکاووس یکی از کانونهای بیماری سالک شناخته شده از آمادگی دهیاران برای پیشگیری از افزایش این بیماری خبر داد و تصریح کرد: مبارزه با جوندگان نیازمند همکاری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.
وی آموزش دهیاران و تنظیم برنامه اقدام برای مقابله با بیماری سالک و طعمهگذاری برای جوندگان را از وظایف شبکه بهداشت و درمان اعلام کرد و خواستار توجه ویژه مسئولان بهداشت و درمان برای ریشهکن کردن این بیماری در شهرستان شد.
وی همچنین از پیگیری استانی برای جذب اعتبارات از محل ستاد مدیریت بحران برای مقابله با بیماری سالک خبر داد و بر طرح موضوع مبارزه با جوندگان در دستور کار شورای سلامت تاکید و در ادامه تصریح کرد: تیمی نظارتی متشکل از کارشناسان فرمانداری، بخشداری و بهداشت و درمان بر عملکرد دستگاههای ذیربط در مبارزه با سالک نظارت خواهند کرد.
نظر شما